Wat is suppen?

Suppen staat voor Stand Up Paddle. Hierbij sta je op een board dat lijkt op een surfboard, waarbij je je voortbeweegt met een paddle (Peddel). Er is geen wind nodig om te suppen, doordat je gebruik maakt van de sup peddel.

Suppen is niet moeilijk, iedereen van jong tot oud kan het leren. In het begin zal het even wennen zijn om je evenwicht te bewaren op het board. Je kunt het suppen zo zwaar maken als je zelf wilt. Peddel je rustig, dobber je wat rond  geniet je van het mooie uitzicht op bijvoorbeeld de Oolderplas in Midden-Limburg of zoek je de golven op van de zee of ga je een toertocht maken op een tour sup?

 

Waar is suppen ontstaan?

Suppen is ontstaan in Hawai. Daar stonden de surfleraren op hun surfboard met een peddel om zo bij hun leerlingen te kunnen blijven tijdens de surfles. 

 

Waar kun je suppen?

Er kan worden gesupped op sloten, meren, grachten, binnenwateren, havens en natuurlijk ook de zee is geschikt om te suppen.
In Midden-Limburg zijn er talloze plekken om het gevoel van vrijheid te ervaren, zo zijn er verschillende sup routes.

 

Vragen?

Wij staan voor je klaar! Wij proberen iedereen zo snel mogelijk te voorzien van het juiste advies. Wil je graag een SUP Board testen neem dan contact met mij op. Heb je nog andere vragen? We helpen je graag
 

 Verder lezen...

Voordelen Suppen

Soorten en types supboards

Soorten-peddels

Onderhoudstips

Basistechnieken

Meer weten?

Neem vrijblijvend contact op per email/telefoon

Whatsapp 06 - 131 75 400 Email
BELLEN
Webshop