Onderhoudstips

Onderhoudstips bij het gebruik & opbergen van je inflatable supboard


Je supboard gebruik je niet 365 dagen per jaar. Zo nu en dan zal je board dus opgeborgen moeten worden. Het grote voordeel van inflatable boards is dat je deze compact op kunt bergen. Hierbij de belangrijkste onderhoudstips van je supboard.
 

Drogen na gebruik

Laat je sup na gebruik goed drogen. Let op: drogen van je opblaasbare SUP board in de zon wordt afgeraden, maar doe dit op een schaduwrijke plek. De sup kan ook worden gedroogd met bijvoorbeeld een handdoek.
 

Zorg ervoor dat alle lucht eruit is

Rol of vouw je sup board goed op zodat je zeker weet dat de lucht er uit is. Bij het leeglaten van je sup is het belangrijk dat je het ventiel goed indrukt en naar beneden draait. Hierdoor kan de lucht volledig ontsnappen. Gemak dient de mens, gebruik een elektrische pomp, waarmee je het board ook kunt ontluchten.
Laat je sup nadat alle lucht eruit is, nog een uurtje drogen, zodat hij ook echt droog is.
onderhoudstips bij gebruik van een SUP Board
 

Opgepompt Sup niet te lang in hete zon gebruiken

Het is belangrijk dat je een opgepompt board niet te lang in de hitte gebruikt. Hoewel het water kan zorgen voor afkoeling, gaat het uitzetten van de lucht binnenin het board sneller dan je denkt. Dit kan schadelijk zijn voor je supboard. Let er dus ook op dat je je board niet al te vol pompt tijdens een warme zomer tocht, zo laat je er ruimte over voor de lucht om uit te zetten.
 

Tijdelijk opbergen

Ook bij het tijdelijk opbergen van je SUP board (ook bij het even wegzetten van het SUP board voor bijvoorbeeld de volgende dag) is het slim om bij warm weer of bij een plekje in de zon, het SUP board niet met volle lucht te bewaren. Laat wat lucht ontsnappen: hiermee is er wat ruimte voor de lucht om uit te zetten en zal de kans op schade minder groot zijn. Dit is dus heel belangrijk voor het SUP board onderhoud!
 

Vervoer het SUP Board in de bijhorende tas

Het is aan te raden om speciale tas te hebben voor het meenemen van je SUP board, zodat de kans op mogelijke schade van eventuele (scherpe) voorwerpen minimaal is. Het goed onderhouden van je Stand Up Paddle Board zorgt ervoor dat de levensduur van een sup board word verlengt. 
 

Verder lezen... 

Wat is suppen?

Voordelen Suppen

Soorten en types supboards

Soorten-peddels

Basistechnieken

Meer weten?

Neem vrijblijvend contact op per email/telefoon

Whatsapp 06 - 131 75 400 Email
BELLEN
Webshop